Najaarstrip naar Naturalis in Leiden

Op 14 september aanstaande organiseert Seniorenvereniging Texel bij voldoende deelname een dagtrip naar Leiden. Daar wordt het nationaal onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit "Naturalis" bezocht. Dit museum kwam onlangs nog in het nieuws vanwege de plaatsing van een groot skelet van de T-rex. 

De kosten voor deze dagtrip, gebaseerd op een deelname van minimaal 55 personen, bedragen € 45,00 per persoon voor leden van Seniorenvereniging Texel. 

Om half negen vertrekt de bus vanaf het gemeentehuis. Onderweg naar de boot wordt ook nog gestopt bij de volgende haltes: de 99, Bernhardlaan/Buytengors en de Buureton, waarna we met de boot van negen uur overgaan. 

Tegen half twaalf zullen we in Leiden arriveren. We zullen daarna in het restaurant van het museum de lunch nuttigen, waarna we ruim de tijd krijgen om de verschillende collecties uitgebreid te bekijken. 

Brunch 
De brunch zal bestaan uit een buffet met diverse afgebakken broodjes en croissants, met diverse soorten kaas, vlees en zoet beleg. Hierbij wordt koffie, thee, melk en sap geserveerd. 

Naturalis 
Naturalis Biodiversity Center is een onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum in Leiden. Het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis is het product van een fusie tussen het Zoölogisch Museum Amsterdam, het Nationaal Herbarium Nederland en Natuurhistorisch Museum Naturalis. De wetenschappelijke verzameling bewaart men op één plek. Het is de basis voor het onderzoek en het begrijpen van de wereldwijde biodiversiteit. Een deel hiervan ziet u terug in de, in het nieuwe museum tentoongestelde, collectie. 

Terugreis 
Rond drie uur stappen we weer in de bus om vervolgens richting Den Helder te vertrekken. We rekenen erop de boot van 17.30 uur te halen, zodat iedereen rond kwart over zes in Den Burg afgezet kan worden. 

Interesse? 
Voor dit interessante uitje kunt u zich aanmelden bij Guusje Witte via e-mail: fransenguus@kpnmail.nl telefoon 06-44818097. In verband met de planning zou het fijn zijn indien u uw aanmelding voor 14 augustus 2022 kunt doorgeven. Leden, die in het bezit zijn van een Museumjaarkaart, worden vriendelijk verzocht dit tijdens de aanmelding te vermelden. 

Betaling 
U ontvangt geen aparte rekening. Zodra Guusje Witte alle benodigde gegevens heeft genoteerd, kunt u het verschuldigde bedrag overmaken op bankrekening NL81 RABO 0307893766, onder vermelding van 'Dagtrip Naturalis'.

Let op: 
Pas als uw betaling binnen is, is uw aanmelding definitief. Vergeet u bij de betaling de gewenste vermelding door te geven, dan wordt uw betaling niet herkend. Dan zit er voor de penningmeester niets anders op dan het bedrag terug te storten. De mogelijkheid tot terugvragen van betaalde bijdragen in verband met ziekte of verhindering blijft bestaan. Mits deze uiterlijk 48 uur voor aanvang van de activiteit is aangevraagd bij Guusje Witte. 

Guusje Witte 
Bron aanvullende informatie: www.naturalis.nl