Seniorenreis 2023 

Als de omstandigheden het toelaten, gaan we in 2023 weer een week op reis. Er is een aantrekkelijk en interessant pakket samengesteld door BTR reizen. We gaan naar Köningslutter am Elm. Een prachtig Domstadje in het natuurpark Elm-Lappwald in de Harz (Duitsland). We logeren in Hotelpark Köningshof. Bij mooi weer kunnen we genieten op het terras met uitzicht op het natuurpark. Ook is er een verwarmd binnen-zwembad met sauna en fitness ruimte waar we gratis gebruik van kunnen maken.

De kamers zijn ruim en gezellig ingericht met een zitje, tv, telefoon, badkamer met douche, toilet, wastafel en föhn. Er is een lift in het hotel en gratis WIFI.

We vertrekken zondag 4 juni 2023 met de boot van 8 uur en rijden naar Bad Zwischenahn voor een middagpauze en gaan dan via Hannover en Braunschweig naar onze bestemming. 

Er staan verschillende uitstapjes gepland: De historische Altstadt Wolfenbüttel. Een stadje met veel bezienswaardigheden. Een tour door het Harzgebergte met Braunlage en Goslar. Een tour naar de Lünenburgerheide, de markt in Githorn en een bezoek aan het Molenmuseum. Ook de Domstadt Köningslutter is de moeite waard om te bezoeken.

De interessantste excursie is een dagarrangement naar Berlijn. We maken met een Nederlandse gids een rondtour door de stad. Zo ziet u de Kuhrfürstendamm met de Gedächtniskirche, de Potsdammer Platz en Checkpoint Charlie.

Tussen de middag is er een lunch. Daarna vervolgen we de stadstour door Berlijn langs de vele bezienswaardigheden als: de Brandenburger Tor, de beroemde straat Unter den Linden, het Staatsoperagebouw, de Berlijnse Dom, en het Rode Raadhuis. Tijdens de rit worden er fotostops gemaakt.


Deze reis kost bij minimale deelname van 40 deelnemers € 795,00 p.p. Toeslag voor een 1 persoonskamer is € 70,00. Als er meer personen meegaan wordt de reis iets goedkoper.

Hiervoor krijgen we:

- hotelverzorging op basis van halfpension

- gratis gebruik van zwembad, fitness ruimte en WIFI

- een kegel of bowling avond

- dagtocht arrangement Berlijn met gids, koffie met gebak en een lunch 

- entree molen museum 

- entree kristal fabriek

- toeristenbelasting

- afscheidsdiner.


Als u net als wij ook enthousiast bent over deze reis dan kunt u zich aanmelden bij :

Guusje Witte-Glasbergen,

Telefoon: 06 44 81 80 97.

 

De reiscommissie.