Welkom

De Seniorenvereniging Texel (opgericht op 8 december 2015) heeft als doel om de belangen te behartigen van alle senioren op Texel, van Hors tot Vlieland-boulevard.
Aantal leden: 668 (op 1 nov 2022).

Het bestuur vergadert iedere eerste woensdag van de maand.  Aan de leden wordt één keer in de maand de gelegenheid gegeven om met het gehele bestuur te spreken over een bepaald onderwerp: iedere eerste woensdag van de maand (behalve juli en augustus) van 10.00 tot 10.30 in de Buureton in Den Burg (wel graag van te voren even melden bij de secretaris), zie Contact.

Afbeelding invoegen

Laatste nieuws en de komende activiteiten

5 december kaartverkoop voor Kerstdiner op 15 december
Op 15 december 2022 wordt voor de leden een kerstdiner gegeven in hotel van der Valk, Pelikaanweg 18, De Koog. Helaas ontkomen wij ook niet aan de prijsstijgingen, zodat we iedere deelnemer om een eigen bijdrage van 15 euro moeten vragen. Voor dat geld en wat wij als vereniging bijleggen, mag u een goed verzorgd diner verwachten.
De hoeveelheid beschikbare kaarten is beperkt.
De kaartverkoop is op 5 december van 9.00 u tot 12.00 in de Buureton, Beatrixlaan Den Burg.
Guusje Witte is telefonisch bereikbaar voor vragen. Tel.nr. 06-44818097

RABO ClubSupport

Afbeelding invoegen

Guusje Witte is samen met haar man Frans een kanjer in het ophalen van prijzen.

Ook dit jaar gingen zij weer, als afgevaardigden van onze vereniging, naar den Helder voor de prijsuitreiking. Zoals u ziet, niet zonder succes.

Wat niet op de prijs staat vermeld, maar absoluut het vermelden waard is, is dat Guusje en Frans met lege handen naar huis zouden zijn gereisd, als niet zoveel van onze leden hun stem hadden uitgebracht.

De oproep om die stem uit te brengen is niet aan dovenmansoren gericht geweest.  Om die reden willen we alle leden bedanken die dit hebben mogelijk gemaakt.

We gaan bezien hoe we aan dit prachtige bedrag in 2023 een mooie bestemming kunnen gaan geven.

Informatie bijgewerkt
De pagina Informatie is uitgebreid met:
- link naar Texelkompas
- link naar Energietoelage bij de gemeente Texel

Om alvast te noteren
16 febr 2023, jaarvergadering

Seniorenreis  4 - 11 juni 2023
Als de omstandigheden het toelaten, gaan we in 2023 weer een week op reis. Er is een aantrekkelijk en interessant pakket samengesteld door BTR reizen. We gaan naar Köningslutter am Elm. Een prachtig Domstadje in het natuurpark Elm-Lappwald in de Harz (Duitsland). Lees meer.

Samen fietsen, winterstop tot 30 mrt 2023
Fietsen op iedere laatste donderdag van de maand.
Verzamelen om 14.00 uur bij het gemeentehuis. De route is onbekend, maar onderweg altijd een gezellige koffiestop! Vooraf aanmelden niet nodig.

Contactpersoon: Els Huisman, zie Contact.

Naturalis 14 september

Afbeelding invoegen

Een dag met een groep van 38 personen naar het museum Naturalis in Leiden.

Lees het verslag

van Gerard van Uunen.

Jeu de boule op 25 augustus
Donderdag 25 augustus was het dan zover. De Jeu de Boule vereniging Den Burg had de Seniorenvereniging uitgenodigd om kennis te komen maken met het spel. Er zijn gelukkig ondanks het hele warme weer toch weer mensen gekomen die werden onthaald met koffie, wat lekkers en een lunch. Tussendoor werd er uitleg gegeven door ervaren spelers en geoefend en na de lunch kon er gespeeld worden met clubleden. Het was heel gezellig en bijna iedereen kwam erachter dat het niet zomaar een balletje gooien was maar een echte sport met regels. Er zijn mensen lid geworden en sommigen moeten er nog even over denken.  Heel fijn aan deze sport is dat er zomer en winter gespeeld kan worden. Bovendien is er een verwarmde kantine. Lekker bewegen in de buitenlucht. Hoe mooi kun je het hebben.
Al met al weer een geslaagde en gezellige dag.

Reis Bitburg 2022

Voor een meeslepend verslag
van André van Gent
inclusief 29 foto's,

Een gezellige ochtend op De Krim op 18 mei
Voor een uitgebreid verslag met foto's Klik hier.

Jaarverslagen/overzichten en notulen ALV
Deze documenten zijn op deze website beschikbaar, uitsluitend voor leden. Zie Over ons.

Algemene ledenvergadering op 28 maart 2022
De ALV, gehouden in Stay-Okay, werd door 100 leden bezocht.

Wijzigingen in het bestuur:
Lydia Blok werd benoemd tot voorzitter,
Wil Betsema trad af,
Carla Bakker werd gekozen in de functie van penningmeester,
Bea Aalders wordt nu vicepenningmeester.

De vergadering werd besloten met een geweldige buffetlunch, verzorgd door Stay-Okay.

Ledenmiddag in de Toegift op 24 maart 2022

Op deze donderdagmiddag konden leden naar een theatervoorstelling in de Toegift in Den Hoorn.
Aantal deelnemers: 65.

Foto: Ria Witte.

Blijf op de hoogte en kijk regelmatig even op de website voor laatste nieuws en activiteiten.